Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωζώνη: Γλίτωσε την ύφεση στο δ' τρίμηνο - Οριακή ανάπτυξη 0,1%

Κομισιόν / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης παρέμεινε οριακά σε θετικό έδαφος και στο δ΄ τρίμηνο του 2022, χάρη στην αύξηση του ΑΕΠ της Γαλλίας και της Ισπανίας που αντιστάθμισε τη μείωσή του στη Γερμανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο έναντι αύξησης 0,3% στο γ’ τρίμηνο και 1,9% σε ετήσια βάση έναντι 2,3%, αντίστοιχα.

Ανάπτυξη 3,5% στο σύνολο του 2022

Για το σύνολο του 2022, η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 3,5% και της ΕΕ 3,6%.

Μεταξύ των χωρών – μελών, για τις οποίες ανακοινώθηκαν σχετικά στοιχεία για το δ’ τρίμηνο, τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση σημείωσαν η Ιρλανδία (3,5%), η Λετονία (0,3%) και η Πορτογαλία και η Ισπανία (0,2% και οι δύο).

Η Γερμανία κατέγραψε μείωση 0,1% και η Ιταλία 0,2%, ενώ τις μεγαλύτερες μειώσεις είχαν η Λιθουανία (-1,7%), η Αυστρία (-0,7%) και η Σουηδία (-0,6%).

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός για όλες τις χώρες, με εξαίρεση τη Σουηδία (-0,6%) και τη Λιθουανία (-0,4%). Τους υψηλότερους ρυθμούς είχαν η Ιρλανδία (15,7%), η Πορτογαλία (3,5%) και η Ισπανία και η Αυστρία (2,7%)

Τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ θα ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ στις 7 Μαρτίου.

Eurostat, ΑΕΠ δ' τρίμηνο 2022
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ