Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Προς επαναλειτουργία το χρηματιστήριο την Τετάρτη - Κίνητρα ενίσχυσης μετοχών

Πηγή: AP

Να ανοίξει το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης αύριο Τετάρτη σχεδιάζει η Τουρκία, αφότου αναγκάστηκε να διακόψει τις συναλλαγές, μετά τους φονικούς σεισμούς την περασμένη εβδομάδα.

Η Τουρκία σχεδιάζει να ξαναρχίσει τις συναλλαγές την Τετάρτη, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται αξιωματούχο με γνώση του θέματος.

Οι Αρχές αναπτύσσουν μια σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις τουρκικές μετοχές κατά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών απαλλαγών για εξαγορές μετοχών, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί ηγήθηκε ευρείας συνάντησης τη Δευτέρα, όπου συζητήθηκαν τα μέτρα.

Οι Αρχές εξέταζαν την παράταση της διακοπής των συναλλαγών πριν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, στόχος είναι να μην ανακοινωθεί παράταση αλλά να επιτραπεί η έναρξη των συναλλαγών αύριο 15 Φεβρουαρίου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Διαβάστε επίσης - Τουρκία: Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης και ο «σεισμός» στο Χρηματιστήριο

Χάθηκαν 35 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση

Το χρηματιστήριο σταμάτησε τις συναλλαγές στις 8 Φεβρουαρίου και ακύρωσε όσες έγιναν την ημέρα αυτή, μετά τους δύο σεισμούς που κατέστρεψαν 10 πόλεις, προκαλώντας τη χειρότερη φυσική καταστροφή στη σύγχρονη τουρκική ιστορία. 

Ο βασικός δείκτης, Borsa Istanbul 100 Index, ο οποίος κατέγραφε και πριν τον σεισμό τη χειρότερη επίδοση στον κόσμο από την αρχή του έτους, είδε την κεφαλαιοποίησή του να μειώνεται κατά 35 δισ. δολάρια τις πρώτες ημέρες της περασμένης εβδομάδας που λειτούργησε.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ