Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Hermes: Αύξηση πωλήσεων λόγω ισχυρής ανάπτυξης σε ΗΠΑ και Ασία - Μέρισμα 13 ευρώ/μετοχή

Πηγή: AP

Η εταιρεία κατασκευής των τσαντών Birkin, Hermes, σημείωσε άνοδο 22,9% στις πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου, καθώς ενισχύθηκε από την έντονη δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την εταιρεία να επισημαίνει τις «διατηρημένες» πωλήσεις στην Κίνα, παρά τις διαταραχές που προκάλεσε η πανδημία της COVID-19.

Οι πωλήσεις για το τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου ανήλθαν στα 2,99 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για ανάπτυξη 17%.

O γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας είχε το 2022 καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 38%, (3,4 δισεκ. ευρώ) και οι πωλήσεις ξεπέρασαν για πρώτη φορά κατά πολύ τα 10 δισ. ευρώ.

Ο τζίρος του έφθασε τα 11,6 δισ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει αύξηση κατά σχεδόν 30% σε σχέση με το 2021.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προτείνει μέρισμα 13 ευρώ ανά μετοχή στην επόμενη γενική της συνέλευση στις 20 Απριλίου.

«Μεσοπρόθεσμα, παρά τις οικονομικές, γεωπολιτικές και νομισματικές αβεβαιότητες σε όλο τον κόσμο, ο όμιλος επιβεβαιώνει τον φιλόδοξο στόχο για αύξηση των εσόδων σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες», ανέφερε η Hermes σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης: Η Gucci κοστίζει ακριβά στην Kering - Η πτώση του οίκου ωθεί τον όμιλο σε μείωση των πωλήσεων

Στα τέλη του περασμένου έτους, μεγάλο μέρος της βιομηχανίας δέχτηκε πλήγμα στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, λόγω των lockdowns αλλά και της εξόδου της χώρας από την πολιτική μηδενικής Covid, που προκάλεσε κύμα λοιμώξεων.

Ωστόσο, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Hermes, Axel Dumas, ανέφερε ότι ο όμιλος είχε ένα «πολύ καλό» τέταρτο τρίμηνο στην Ασία και δεν είδε καμία σημαντική αλλαγή στην τάση της Κίνας.

Η Hermes ανέφερε ότι έχει δημιουργήσει 4.300 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων 2.900 στη Γαλλία, τα τελευταία τρία χρόνια, και σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερα άτομα φέτος.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ