Νέα
  • ΓΔ: 1414.21 +0.07%
  • Τζίρος: 18,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Morgan Stanley: Τα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας «ρίχνουν» τις τιμές της Rolex

Πηγή: AP

Η αγορά μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας γνώρισε τεράστια άνοδο τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley, που χρησιμοποιεί στοιχεία από την WatchCharts - η οποία παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις πωλήσεις στην αγορά ρολογιών - οι τιμές των πιο περιζήτητων ρολογιών από κορυφαίες μάρκες πολυτελείας έχουν μειωθεί σημαντικά.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Rolex είδαν τις τιμές τους να μειώνονται κατά 21% από την κορύφωση που σημείωσαν τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με τον ελβετικό κατασκευαστή ρολογιών Patek Philippe, οι τιμές έπεσαν κατά 19%.

«Εχουμε παρατηρήσει μια σημαντική αύξηση του αποθέματος ρολογιών στη δευτερογενή αγορά, ως αποτέλεσμα του εμπορίου μεταχειρισμένων ρολογιών και των επενδυτών ρολογιών που ξεφορτώνονται τα αποθέματά τους», έγραψε η Morgan Stanley.

Η πτωτική τάση θα μπορούσε να συνεχιστεί, εκτιμά η Μorgan Stanley.

«Δεδομένου του αποθέματος ρολογιών προς πώληση και του επιδεινούμενου μακροοικονομικού σκηνικού, αναμένουμε οι τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών να συρρικνωθούν περαιτέρω από τρίμηνο σε τρίμηνο», αναφέρει.

Με πληροφορίες από moneywise

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ