Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

SVB: Οι τραπεζικές μετοχές έχασαν 465 δισ. δολάρια σε δύο ημέρες

H αξία των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών μετοχών έκανε βουτιά 465 δις. δολαρίων στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους στις τράπεζες παγκοσμίως μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Οι απώλειες αυξήθηκαν σήμερα, με τον χρηματοπιστωτικό δείκτη MSCI για την Ασία – Ειρηνικό να υποχωρεί 3,1% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Νοεμβρίου.

Η μετοχή της Mitsubishi UFJ Financial Group έκανε βουτιά 8,6% στην Ιαπωνία, ενώ η μετοχή της νοτιοκορεατικής Hana Financial Group υποχώρησε 3,9% και του αυστραλιανού ANZ Group Holdings κατά 1,5%.

Υπάρχουν ανησυχίες για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στις χρηματοπιστωτικές εταιρείες οι επενδύσεις τους σε ομόλογα, στον απόηχο της κατάρρευσης της SVB.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων είχαν διακυμάνσεις μετά τη χθεσινή βουτιά τους, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα αποφύγει να αυξήσει τα επιτόκια λόγω της αναταραχής στο τραπεζικό σύστημα.

Μεγαλύτερες απώλειες για τις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες

Η συνολική χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο του παγκόσμιου δείκτη MSCI μειώθηκε περίπου 465 δις. δολάρια από την Παρασκευή. Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες, με τον περιφερειακό δείκτη KBW να κάνει βουτιά 7,7% που είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2020.

Η μετοχή της First Republic Bank βυθίστηκε 73% σε τρεις συνεδριάσεις και σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των εταιρειών του δείκτη. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s έθεσε το αξιόχρεο της τράπεζας σε επανεξέταση για πιθανή υποβάθμιση.

Βουτιά έκαναν χθες και οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών, με τη μετοχή της Credit Suisse να βυθίζεται 9,6% σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ εν μέσω των φόβων ντόμινο από την SVB. Νωρίς σήμερα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει «σημαντικές αδυναμίες» σε προηγούμενες ανακοινώσεις και ότι υιοθετεί ένα διορθωτικό σχέδιο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ