Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Credit Suisse: Αδικαιολόγητος ο πανικός, λέει τώρα ο πρόεδρος της Saudi National Bank

Saudi National Bank

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε τη βουτιά της μετοχής της Credit Suisse ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

«Αν δείτε πώς υποχώρησε ολόκληρος ο τραπεζικός κλάδος, δυστυχώς, πολλοί απλώς έψαχναν για δικαιολογία», δήλωσε ο πρόεδρος της Saudi National Bank, Al Khudairy, στο CNBC.

«Είναι πανικός, πιστεύω εντελώς αδικαιολόγητος, είτε για τη Credit Suisse είτε για την αγορά συνολικά», πρόσθεσε.

Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας έκανε βουτιά πάνω από 20% χθες μετά τη δήλωση που έκανε ο Al Khudairy ότι η Saudi National Bank δεν θα έβαζε νέα κεφάλαια στην ελβετική τράπεζα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πρόσφατος αντίκτυπος από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank διαφέρει από αυτόν της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που έλαβαν οι αμερικανικές Αρχές για την προστασία των καταθέσεων έχουν περιορίσει τους φόβους για ντόμινο.

«Είχαμε πράγματι μία χρεοκοπία την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με ό,τι είδαμε το 2008. Πρόκειται απλά για ένα μεμονωμένο γεγονός, οι ρυθμιστικές Αρχές έχουν κόψει κάθε πιθανότητα μετάδοσης», είπε ο Al Khudairy.

Τόνισε, επίσης, ότι η Credit Suisse δεν ζήτησε βοήθεια από την τράπεζά του. «Δεν υπήρξαν συζητήσει με την Credit Suisse για την παροχή βοήθειας», είπε.

Πηγή: CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ