Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει τη σύστασή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Goldman Sachs
Goldman Sachs / Πηγή: AP Images

Στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc. περιόρισαν κατά πολύ τις συστάσεις overweight για το χρέος των ευρωπαϊκών τραπεζών, επικαλούμενοι την έλλειψη σαφήνειας γύρω από την Credit Suisse Group AG και τις πιέσεις που δέχονται οι τράπεζες της Ευρώπης.

Τα ομόλογα της Credit Suisse και η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας σημείωσαν βουτιά αυτή την εβδομάδα. Το «σωσίβιο» των 50 δισεκατομμυρίων φράγκων (54 δισεκατομμυρίων δολαρίων) από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας δεν ήταν αρκετό για να καθησυχάσει τις αγορές.

«Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να παράσχει στην Credit Suisse σημαντική και φθηνή ρευστότητα δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει το κλίμα» έγραψαν σε σημείωμά τους στις 17 Μαρτίου οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman, μεταξύ των οποίων και ο Lotfi Karoui.

Διαβάστε επίσης: FT: Σφήνα της BlackRock για εξαγορά της Credit Suisse - Διαψεύδει η εταιρεία

«Μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τη μελλοντική πορεία της Τράπεζας, πιστεύουμε ότι ο ευρύτερος ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας θα παραμείνει υπό πίεση και επιστρέφουμε σε ουδέτερη στάση για τις τράπεζες», ανέφεραν.

Η UBS Group AG διερευνά την εξαγορά του συνόλου ή τμημάτων της Credit Suisse κατόπιν προτροπής των ελβετικών ρυθμιστικών αρχών, δήλωσαν άτομα με γνώση του θέματος. Δεν είναι σαφές αν θα προκύψει συμφωνία, τόνισαν.

Τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών αναμένεται να συνεδριάσουν χωριστά αυτό το Σαββατοκύριακο για να σταθμίσουν τα δεδομένα, ανέφεραν οι Financial Times.

Στις ΗΠΑ, οι ανησυχίες για τις περιφερειακές τράπεζες είναι απίθανο να εξελιχθούν σε συστημικό σοκ, αν και η πιθανότητα πιστωτικής κρίσης από τις αυστηρές συνθήκες δανεισμού έχει αυξηθεί, έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ