Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

First Republic: Να... βάλει πλάτη το Δημόσιο για να βρεθεί αγοραστής ζητά η Wall Street

Πηγή: AP Photo

 

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι συζητήσεις ανάμεσα στις αμερικανικές αρχές και στελέχη μεγάλων τραπεζών της Wall Street με επίκεντρο τη στήριξη και διάσωση της First Republic Bank, που μπορεί να εξελιχτεί στο επόμενο θύμα της κρίσης που έχει ξεσπάσει στον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο.

Ζητούμενο είναι η διασφάλιση κρατικής βοήθειας για να ενθαρρύνει την επίτευξη μιας συμφωνίας που πιθανότατα θα καταλήγει στην αναζήτηση στρατηγικού εταίρου ή αγοραστή.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές, όμως εμπόδιο αποτελούν οι σημαντικές απώλειες της τράπεζας. Επιπλέον βοήθεια για την επίτευξη μιας συμφωνίας θα προσφέρει η εγγύηση αυξημένης προστασίας από το Δημόσιο, η χαλάρωση των κανόνων για την αύξηση κεφαλαίου και η χαλάρωση των ορίων για το πλαφόν συμμετοχής.

Οι συζητήσεις αυτές έχουν βελτιώσει θεαματικά από χθες την εικόνα της μικρής αμερικανικής τράπεζας, η μετοχή της οποίας επιδόθηκε σε μίνι ράλι. Όμως, και σήμερα η τιμή της μετοχής της ανεβαίνει, αν και σταθεροποιητικά περίπου στο 5%.

Συνολικά πάντως από την αρχή της χρονιάς η χρηματιστηριακή της αξίας έχει μειωθεί κατά περίπου 88%.

Την περασμένη εβδομάδα, ομάδα 11 μεγάλων τραπεζών της Wall Street υπό την καθοδήγηση της JPMorgan «έστησε» μια ομάδα υποστήριξης που διασφάλισε επιπλέον κεφάλαια ύψους 30 δισ. δολαρίων στη βαλλόμενη τράπεζα. Όμως, η αγορά δεν πείστηκε πως τα κεφάλαια αυτά επαρκούν με αποτέλεσμα και η πίεση προς την μετοχή της να συνεχιστεί.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ