Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Γέλεν για τραπεζική κρίση: Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα

Πηγή: AP

Σε διορθωτικές δηλώσεις αναγκάστηκε να προχωρήσει σήμερα η Τζάνετ Γέλεν, καθώς η χθεσινή τοποθέτηση της σε επιτροπή της Γερουσίας έφερε νέους τριγμούς στον τραπεζικό κλάδο και κυρίως στις μετοχές των μικρών τραπεζών.

Η υπουργός Οικονομικών, σε σημερινή κατάθεση της σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, ξεκαθάρισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι έτοιμες να παρέμβουν «και να λάβουν επιπλέον μέτρα» για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει σημαντικά εργαλεία για να δράσουμε γρήγορα και να αποτρέψουμε τη διασπορά της μόλυνσης. Πρόκειται για εργαλεία που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και πάλι. Τα ισχυρά μέτρα που λάβαμε διασφαλίζουν ότι οι καταθέσεις των Αμερικανών είναι ασφαλείς. Φυσικά είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε και επιπλέον μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε χθεσινή κατάθεση της η κυρία Γέλεν είχε μεν αναφερθεί στα μέτρα στήριξης που είχαν ληφθεί μετά την κατάρρευση της SVB και της Signature, όμως είχε υποστηρίξει επίσης ότι η αρμόδια αρχή του FDIC δεν μελετά την πιθανότητα μιας ευρύτερης ασπίδας για όλες τις τραπεζικές καταθέσεις και πως η κάλυψη των μη εγγυημένων καταθέσεων απαιτεί «πολύ ειδικές συνθήκες». Κοινώς είχε απορρίψει την πιθανότητα οριζόντιων μέτρων προστασίας όλων των καταθέσεων συμπεριλαμβανομένων των μη εγγυημένων που είναι και το βασικό πρόβλημα. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ