Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Λαγκάρντ: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ανθεκτικές - Η ΕΚΤ θα παρέμβει, αν χρειαστεί

Lagarde
Πηγή: Associated Presss

Καθησυχαστική σε σχέση με την τραπεζική καταιγίδα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, επηρεάζοντας σήμερα και τη γερμανική ναυαρχίδα της Deutsche Bank, εμφανίστηκε η Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνοντας προς τους Ευρωπαίους ηγέτες πως οι τράπεζες της περιοχής είναι ανθεκτικές και πως, σε κάθε περίπτωση, η ΕΚΤ θα παρέμβει αν και όποτε χρειαστεί, προσφέροντας επιπλέον ρευστότητα στο σύστημα.

Η κυρία Λαγκάρντ βρέθηκε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του ευρωπαϊκού συμβουλίου, προκειμένου να ενημερώσει τους ηγέτες των κρατών μελών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εν μέσω της αστάθειας του τραπεζικού κλάδου διεθνώς και την εργαλειοθήκη που μπορεί να ενεργοποιήσει η ΕΚΤ.  

«Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος είναι ανθεκτικός διότι έχει ισχυρή κεφαλαιοποίηση και θέσεις ρευστότητας» εμφανίστηκε να δηλώνει η κυρία Λαγκάρντ στη Σύνοδο, εξηγώντας πως αυτό οφείλεται και στις εποπτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν διεθνώς μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Πάντως, «η εργαλειοθήκη της ΕΚΤ είναι πλήρως εξοπλισμένη, ώστε να παρέχει ρευστότητα στο ευρωσύστημα, αν κριθεί αναγκαίο» επεσήμανε.

Αν και η σημερινή συζήτηση στη Σύνοδο θα επικεντρωνόταν σε θέματα οικονομίας, δημοσιονομικής πολιτικής (ήτοι την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας) και ανταγωνιστικότητας (την προώθηση του πακέτου του Green Deal) αναπόφευκτα η θύελλα στις αγορές με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές εκτοξεύτηκε στην κορυφή της ατζέντας των ηγετών, που θέλησαν να ενημερωθούν από την κυρία Λαγκάρντ τόσο για την άποψη της ΕΚΤ για την κατάσταση στον τραπεζικό χώρο όσο και για τα μέτρα που μπορεί να λάβει η κεντρική τράπεζα για να στηρίξει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.    

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ