Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Σολτς για Deutsche Bank: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας - Είναι πολύ κερδοφόρα

Πηγή: AP Images

H βουτιά της μετοχής της Deutsche Bank δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχει λόγος για καμία ανησυχία… Η Deutsche Bank έχει εκσυγχρονιστεί ριζικά, αναδιάρθρωσε το επιχειρηματικό της μοντέλο και είναι πολύ κερδοφόρα τράπεζα», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός όταν ρωτήθηκε αν η Deutsche Bank είναι η επόμενη Credit Suisse.

Σταθερές οι τράπεζες στην Ευρώπη

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές, ο Σολτς σημείωσε ότι «το τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η ΕΕ έχει εποπτικές δομές που επέβαλαν αυστηρούς κανόνες.

Η ευρωπαϊκή εποπτική Αρχή των τραπεζών και το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι εύρωστα και σταθερά, είπε, σημειώνοντας ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ανθεκτική κεφαλαιοποίηση.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επιταχυνθεί η εργασία για την ένωση κεφαλαιαγορών και την τραπεζική ένωση, είπε, τονίζοντας ότι είναι εξ ίσου σημαντικές για την ανάπτυξη στην Ευρώπη όσο και η ενιαία αγορά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ