Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

UBS: Αλλαγή σκυτάλης μετά τη συμφωνία με την Credit Suisse - Επιστροφή του Σέρτζιο Ερμότι

Σε αλλαγή ηγεσίας προχωρά η UBS μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της Credit Suisse. Η UBS Group AG ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας παλιός γνώριμός της, ο Σέρτζιο Ερμότι, αναλαμβάνει νέος διευθύνοντας σύμβουλος, αντικαθιστώντας τον Ραλφ Χάμερς.

Ο Ερμότι ήταν διευθύνων σύμβουλος της UBS μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και παρέμεινε επί εννέα χρόνια στο τιμόνι της ελβετικής τράπεζας, έως το 2020 που παραιτήθηκε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UBS, ο Ερμότι επιστρέφει στο ίδιο πόστο στις 5 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: UBS: Η μείωση των δανείων θα φρενάρει τα επιτόκια - Οι 3 δρόμοι για ΕΚΤ και Fed

Ο κ. Χάμερς συμφώνησε να παραιτηθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της συγχώνευσης με την Credit Suisse, αναφέρει η UBS.

Ωστόσο, θα παραμείνει στη UBS και θα συνεργαστεί με τον κ. Ερμότι κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, ώστε να διασφαλιστεί το επιτυχές κλείσιμο της συμφωνίας, πρόσθεσε η Τράπεζα.

Η αποστολή του Χάμερς ήταν να οδηγήσει την UBS στην ψηφιακή εποχή και να την αναπτύξει περαιτέρω εξυπηρετώντας μια ευρύτερη ομάδα εύπορων πελατών. Ωστόσο, ένα βασικό μέρος αυτής της στρατηγικής απέτυχε πέρυσι όταν ακυρώθηκε η συμφωνία για την απόκτηση της αμερικανικής εταιρείας Wealthfront.

Η UBS συμφώνησε να αποκτήσει την CS νωρίτερα αυτό τον μήνα σε μια έκτακτη, υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση διάσωση, αφού η Credit Suisse έχασε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των πελατών και άλλων τραπεζών έπειτα από μια σειρά σκανδάλων, ζημιών και εκροών πελατών.

O Σέρτζιο Ερμιότι

Ο Σέρτζιο Ερμιότι γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1960 στο Λουγκάνο της Ελβετίας, μια ιταλόφωνη πόλη. Μετά το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήθελε να γίνει ή επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ή δάσκαλος αθλητισμού. Πριν κλείσει τα 18 του χρόνια και γραφτεί στο κολέγιο, ο Ερμιότι αποφάσισε να γεμίσει τον χρόνο του παρακολουθώντας κάποια μαθήματα στην τράπεζα Cornèr Bank στο Λουγκάνο, προκειμένου να «εξοικειωθεί με τη λογιστική, τα οικονομικά κ.λπ.».

Γοητευμένος από τις συναλλαγές σε συνάλλαγμα, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα κατάρτισης στο τμήμα αξιογράφων της τράπεζας. Έλαβε το δίπλωμα του ομοσπονδιακού τραπεζικού εμπειρογνώμονα και, αργότερα στην τραπεζική του καριέρα, αποφοίτησε από το Advanced Management Program του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ