Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Moody's: Η αγορά της SVB κόστισε στο outlook της First Citizens Bank

Πηγή: AP

Σε υποβάθμιση του outlook της First Citizens Bank προχώρησε ο οίκος Moody's σαν αποτέλεσμα της απόφασης της να εξαγοράσει την χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank. 

Όπως αναφέρει στην έκθεση του ο διεθνής οίκος, το αρνητικό outlook αντανακλά την πρόκληση που έχει μπροστά του το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην προσπάθεια του να ενσωματώσει γρήγορα μια τόσο μεγάλη και προβληματική τράπεζα, δεδομένων και έτερων παραδειγμάτων που αφορούσαν την εξαγορά προβληματικών τραπεζών. 

Σημείο κλειδί θα αποδειχτεί και η προσαρμογή στις αλλαγές στους εποπτικούς κανόνες που δρομολογούν οι αρμόδιες αρχές, ακριβώς μετά την κατάρρευση της SVB και της Signature. 

Πάντως, η Moody's διατήρησε για την ώρα την βαθμολογία της First Citizens σε Baa2. Επεσήμανε δε, πως η αξιολόγηση της μπορεί να αναβαθμιστεί, εφόσον το πείραμα της ενσωμάτωσης και αξιοποίησης της SVB στεφθεί από επιτυχία και διευρύνει το πελατολόγιο και τις καταθέσεις της. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα