Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ESMA: Ελέγχει τις συναλλαγές στα CDS μετά την τραπεζική αναταραχή

Deutsche Bank / Πηγή: AP Images
Deutsche Bank / Πηγή: AP Images

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (The European Securities and Markets Authority, ESMA) ελέγχει τις πρόσφατες κινήσεις στα CDS που οδήγησαν στη βουτιά της μετοχής της Deutsche Bank και σε αναταραχή στα χρηματιστήρια.

«Η ESMA, μαζί με τις εθνικές ρυθμιστικές Αρχές, εξετάζει τις πρόσφατες κινήσεις στις αγορές περιλαμβανομένης της αγοράς CDS», δήλωσε εκπρόσωπος της Αρχής.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη η δήλωση του επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία, ότι η μεταβλητότητα της μετοχής της Deutsche Bank ήταν ανησυχητική καθώς έδειξε ότι οι επενδυτές είναι στην τσίτα και μπορεί να αναστατώνονται από κινήσεις στη μικρή αγορά των CDS.

O Ενρία δήλωσε επίσης ότι ένα sell-off στη ρηχή αγορά των CDS θα μπορούσε να έχει ευρύτερες συνέπειες για την πολύ μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά μετοχών, ενώ ζήτησε να γίνεται κεντρικά η εκκαθάριση των CDS.

Οι ρυθμιστικές Αρχές εστιάζουν στις συναλλαγές που έγιναν στα CDS της Deutsche, για τις οποίες υποψιάζονται ότι προκάλεσαν παγκόσμιο sell-off την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ