Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Moody's: Περιορισμένο το ρίσκο μόλυνσης της αμερικανικής οικονομίας από την τραπεζική κρίση

Moodys
Πηγή: Associated Press

Περιορισμένες θα είναι οι συνέπειες της πρόσφατης τραπεζικής καταιγίδας στο πιστοληπτικό προφίλ της ίδιας της αμερικανικής οικονομίας, εκτιμά ο οίκος Moody’s. Ωστόσο κρατά επιφυλάξεις εφόσον η πίεση στον κλάδο ενισχυθεί και βαθύνει.

«Η ταχεία επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραπέμπει σε ένα υψηλότερο ρίσκο για τον τραπεζικό κλάδο, το οποίος ωστόσο είχαμε συμπεριλάβει στο κρατικό πιστοληπτικό προφίλ» υποστηρίξει ο διεθνής οίκος, ο οποίος βαθμολογεί τις ΗΠΑ στη βαθμίδα Aaa-σταθερό.  

Πραγματικά, μόλις στις αρχές του μήνα και πριν δηλαδή τα «κανόνια» της SVB και της Signature, η Moody’s Investors Service είχε αναθεωρήσει προς τα κάτω το outlook του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος από «σταθερό» σε «αρνητικό», που σημαίνει πως είχε επισημάνει τα ευάλωτα στοιχεία στον κλάδο.

Το ερώτημα βέβαια έχει να κάνει με τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης στην ίδια την οικονομία. Ο οίκος υποστηρίζει πως δεν περιμένει σημαντικό άμεσο δημοσιονομικό κόστος από την τωρινή αναστάτωση στον τραπεζικό κλάδο. Ωστόσο, επισημαίνει πως αν η αναστάτωση αυτή αποδειχτεί παρατεταμένη, θα μπορούσε να αποδυναμώσει τόσο την οικονομία όσο και τη δημοσιονομική ισχύ της χώρας.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ