Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Δύσκολες εποχές για εταιρικά στελέχη - Ελεύθερη πτώση των μπόνους

Wall Street / Πηγή: AP
Wall Street / Πηγή: AP

Την μεγαλύτερη πτώση από την εποχή της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης κατέγραψαν πέρυσι τα μπόνους στις εταιρείες της Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν σήμερα οι τοπικές οικονομικές αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, τα μπόνους των στελεχών των εταιρειών της Wall Street έκαναν… βουτιά κατά 26% φτάνοντας κατά μέσο όρο στα 176.000 δολάρια.

Το ποσοστό αυτό συνιστά την μεγαλύτερη υποχώρηση από την μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση, όταν τα μπόνους για τα golden boys της Wall ήταν μειωμένα κατά 43%.

Πάντως, αν και η πτώση αυτή μοιάζει σημαντική, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η μείωση που κατέγραψαν συνολικά τα κέρδη των επιχειρήσεων της Wall Street, που για την περσινή χρονιά συρρικνώθηκαν κατά 56%.

Έτερο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία του τοπικού υπουργείου Οικονομικών είναι πως, παρά την οικονομική πίεση των επιχειρήσεων, τα επίπεδα της απασχόλησης παρέμειναν «σφιχτά» αντανακλώντας την ανάλογη εικόνα που επικρατεί στην αγορά εργασίας σε εθνικό επίπεδο, προβληματίζοντας τη Fed για τη διόγκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των εργαζομένων στις εταιρείες της πολιτείας της Νέας Υόρκης αυξήθηκαν κατά 190.800 άτομα, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και δυο δεκαετίες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ