Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Citigroup: Τα παγκόσμια κέρδη θα συρρικνωθούν κατά 5% φέτος, μετά την τραπεζική αναταραχή

Πηγή: AP

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Citigroup επισήμαναν ότι τα παγκόσμια κέρδη ενδέχεται να συρρικνωθούν κατά 5% φέτος, καθώς η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα αυξάνει τον κίνδυνο ύφεσης.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές πέρασαν μερικές ταραχώδεις εβδομάδες μετά την κατάρρευση μεσαίου μεγέθους αμερικανικών τραπεζών και την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, που τρόμαξαν τους επενδυτές για την πίεση ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα.

«Το άγχος στον τραπεζικό τομέα μας υπενθύμισε τις συνέπειες της νομισματικής σύσφιξης. Στο μέλλον, πιστεύουμε ότι η προσοχή των επενδυτών θα μετατοπίζεται όλο και περισσότερο από τους κινδύνους υψηλότερων επιτοκίων στους κινδύνους ύφεσης», δήλωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές της Citi με επικεφαλής την Beata M Manthey.

Υποβάθμιση του παγκόσμιου τραπεζικού τομέα σε «ουδέτερο»

Η συνεχιζόμενη κρίση εμπιστοσύνης θα μπορούσε να περιορίσει τη διάθεση των τραπεζών για ανάληψη κινδύνου και να μειώσει τη ροή πιστώσεων, προειδοποίησαν, υποβαθμίζοντας τον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα σε «ουδέτερο».

Καθώς οι επενδυτές κυνηγούν την ποιότητα, η Citi αναβάθμισε τον τομέα της τεχνολογίας - που επηρεάζεται λιγότερο από τους επιχειρηματικούς κύκλους - σε «overweight».

«Η μεταβλητότητα πιθανότατα θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, καθώς η αγορά αποτιμά τον αντίκτυπο μιας αναμενόμενης ύφεσης στις ΗΠΑ (το δεύτερο εξάμηνο του έτους)», έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα με ημερομηνία 31 Μαρτίου.

Αναμένουν ότι οι παγκόσμιες μετοχές θα παραμείνουν σε ένα εύρος τιμών μέχρι το τέλος του έτους.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ