Νέα
  • ΓΔ: 1270.35 -0.39%
  • Τζίρος: 95,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

First Republic Bank: Σχέδιο διάσωσης με πωλήσεις ομολόγων και στεγαστικών δανείων αξίας 100 δισ.

Πηγή: AP Photo

Η First Republic Bank εξετάζει την πώληση μακροπρόθεσμων ομολόγων και στεγαστικών δανείων, ύψους 50 έως 100 δις. δολαρίων, στο πλαίσιο ευρύτερου προγράμματος διάσωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Οι πωλήσεις αυτές θα βοηθούσαν να μειωθεί η αναντιστοιχία μεταξύ του ενεργητικού και του παθητικού της τράπεζας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.  Οι πιθανοί αγοραστές των assets αυτών θα μπορούσαν να λάβουν warrants ή προνομιούχες μετοχές ως κίνητρο για την αγορά τους υψηλότερα από την αγοραία αξία τους.

Η τράπεζα της Καλιφόρνια επιχειρεί να ενισχύσει τον ισολογισμό της, ώστε να μη δημευθεί από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Ασφάλισης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance) και να ανοίξει τον δρόμο για ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει μάλλον να παρέμβει η αμερικανική κυβέρνηση και να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις με τις μεγαλύτερες τράπεζες, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι θα ήταν πολύ φθηνότερη επιλογή από τη χρεοκοπία της τράπεζας.

Η μετοχή της First Republic έκανε βουτιά 30% χθες μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης από την αναμενόμενη μείωση των καταθέσεων στο πρώτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις μειώθηκαν στα 104,5 δις. δολάρια έναντι 137 δις. δολαρίων που ανέμεναν αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Στο ποσό των καταθέσεων περιλαμβάνονται και τα 30 δις. δολάρια που έλαβε η First Republic από 11 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ