Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Deutsche Bank: Κέρδη για 11ο διαδοχικό τρίμηνο - Προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας

Πηγή: AP Photo

H Deutsche Bank ανακοίνωσε την Πέμπτη καθαρά κέρδη 1,158 δισ. ευρώ (1,28 δισ. δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο, εν μέσω φόβων της αγοράς για μια παγκόσμια τραπεζική κρίση.

Σύμφωνα με το CNBC, τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ήταν πάνω από την πρόβλεψη των 864,54 εκατ. ευρώ που προέκυψε από δημοσκόπηση του Reuters σε αναλυτές, από 1,06 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Αυτό σηματοδότησε το 11ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών για την γερμανική τράπεζα μετά την ολοκλήρωση ενός σαρωτικού σχεδίου αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019 με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αποδεικνύουν τη συνάφεια της στρατηγικής μας Global Hausbank με τους πελάτες μας και υπογραμμίζουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη ή την υπέρβαση των στόχων μας για το 2025», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing.

«Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε την εκτέλεση της στρατηγικής μας μέσω μιας σειράς μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα: αύξηση των φιλοδοξιων μας για λειτουργική αποδοτικότητα, ενίσχυση την αποδοτικότητας του κεφαλαίου για να αυξήσουμε τις αποδόσεις και να υποστηρίξουμε τη διανομή στους μετόχους, και αξιοποίηση των ευκαιριών για να ξεπεράσουμε τους στόχους αύξησης των εσόδων μας».

Ωστόσο, η τράπεζα αποκάλυψε επίσης ότι θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας για το προσωπικό που δεν έρχεται σε επαφή με τους πελάτες και ανέφερε ότι τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν - περισσότερο από το αναμενόμενο - κατά 19% σε ετήσια βάση.

«Η τράπεζα εφαρμόζει επί του παρόντος πρόσθετα μέτρα αποδοτικότητας σε όλο το front office και τις υποδομές», αναφέρεται στην έκθεση.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ