Νέα
  • ΓΔ: 1275.84 +0.18%
  • Τζίρος: 42,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Shell: Ιστορικό ρεκόρ κερδών το α' τρίμηνο – Ενα δισ. πάνω από τις προβλέψεις

Πηγή: AP

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη κέρδη μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα για το πρώτο τρίμηνο του 2023, επεκτείνοντας το ρεκόρ των αποτελεσμάτων του μετά την εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων το 2022.

Η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 9,6 δισ. δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ξεπερνώντας άνετα τις προσδοκίες των αναλυτών για 8,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, είχε εμφανίσει κέρδη 9,1 δισ. δολαρίων και το τελευταίο τρίμηνο του 2022 είχε φτάσει στα 9,8 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 3% κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών συναλλαγών.

Η Shell διατήρησε σταθερό το ποσοστό του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της στα 4 δισ. δολάρια για τους επόμενους τρεις μήνες και αμετάβλητο το μέρισμα στα 0,2875 δολάρια ανά μετοχή.

Η Shell δήλωσε ότι τα ισχυρά αποτελέσματα από την εμπορία καυσίμων και τη βελτιστοποίηση αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο των ασθενέστερων τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρό χρέος πρώτου τριμήνου 44,2 δισ. δολ., έναντι 48,5 δισ. δολ. σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Wael Sawan δήλωσε ότι η εταιρεία «σημείωσε ισχυρά αποτελέσματα και εύρωστες λειτουργικές επιδόσεις, σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενης αστάθειας, ενώ συνεχίζει να παρέχει ζωτικής σημασίας προμήθειες ασφαλούς ενέργειας».

Διαβάστε επίσης: BP: Πτώση στα κέρδη α' τριμήνου σε ετήσια βάση

Τα αποτελέσματα της Shell ακολουθούν την αντίπαλη βρετανική BP, η οποία την Τρίτη ανακοίνωσε πτώση των κερδών πρώτου τριμήνου, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών χάρη στις ισχυρές συναλλαγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι μετοχές της BP, ωστόσο, υποχώρησαν, καθώς η εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να περιορίσει τις επαναγορές μετοχών της.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ