Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: HSBC, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley παραβίασαν νομοθεσία για κρατικά ομόλογα

Πηγή: AP Photo

Η Αρχή Ανταγωνισμού και ρύθμισης των αγορών της Βρετανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει προκαταρκτικά στοιχεία πως πέντε μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες φέρεται να παραβίασαν τη βρετανική νομοθεσία περί ανταγωνισμού ανταλλάσσοντας ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τα κρατικά ομόλογα, σε διαδικτυακές συνομιλίες.

Σε ανακοίνωσή της, η εποπτική αρχή ισχυρίστηκε ότι η Citi, η Deutsche Bank, η HSBC, η Morgan Stanley και η Royal Bank of Canada μοιράστηκαν παράνομα πληροφορίες συμμετέχοντας σε μία ή περισσότερες συνομιλίες σε chatrooms του Bloomberg μεταξύ ενός μικρού αριθμού διαπραγματευτών σε διαφορετικές χρονικές περιόδους μεταξύ 2009 και 2013.

Οι συνομιλίες φέρεται να αφορούσαν την αγορά και την πώληση κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου και περιλάμβαναν λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση και άλλες πτυχές των στρατηγικών διαπραγμάτευσής τους, ανέφερε η εποπτική αρχή.

Η Deutsche Bank και η Citi έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους σε αντι-ανταγωνιστική δραστηριότητα, σε αντίθεση με τις HSBC, Morgan Stanley και Royal Bank of Canada.

«Μια ορθά λειτουργούσα, ανταγωνιστική αγορά ομολόγων ωφελεί δεκάδες εκατομμύρια φορολογούμενους και αποταμιευτές συντάξεων», δήλωσε ο Michael Grenfell, εκτελεστικός διευθυντής της Διεύθυνσης Επιβολής της CMA.

«Επόμένως, οι φερόμενες δραστηριότητες είναι πολύ σοβαρές και δικαιολογούν την έρευνα που έχουμε αναλάβει. Αυτό θα μπορούσε να έχει στερήσει από τους φορολογούμενους, τους αποταμιευτές συντάξεων και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οφέλη του πλήρους ανταγωνισμού για τα προϊόντα αυτά, συμπεριλαμβανομένης της ελαχιστοποίησης του κόστους δανεισμού», τόνισε.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ