Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η γερμανική οικονομία εισέρχεται σε ύφεση - Συρρικνώθηκε για δεύτερο τρίμηνο

Πηγή: AP

Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε ελαφρά το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, εισερχόμενη έτσι σε ύφεση, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μειώθηκε κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο, ενώ είχε προηγηθεί το δ' τρίμηνο του 2022 η μείωση κατά 0,5%. Η ύφεση ορίζεται συνήθως ως δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης.

Μια προκαταρκτική εκτίμηση είχε δείξει ότι το ΑΕΠ παρέμεινε στάσιμο το πρώτο τρίμηνο και ότι η Γερμανία παρακάμπτει την ύφεση.

Ο πληθωρισμός συνέχισε να επιβαρύνει τη γερμανική οικονομία στις αρχές του έτους, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία. Αυτό αντανακλάται στην κατανάλωση των νοικοκυριών, η οποία μειώθηκε κατά 1,2% σε τριμηνιαία βάση μετά από προσαρμογές τιμών.

Αντίθετα οι επενδύσεις αυξήθηκαν στη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του έτους, έπειτα από ένα αδύναμο δεύτερο εξάμηνο του 2022. Υπήρξε επίσης θετική συμβολή από το εμπόριο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ