Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Amazon: Βγάζει στους δρόμους της Γερμανίας τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά Rivian

Πηγή: Amazon

Η Amazon τις επόμενες εβδομάδες θα αναπτύξει στη Γερμανία τα πρώτα φορτηγά της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Rivian, στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων σχεδίων για την ηλεκτροκίνηση στο δίκτυο μεταφορών της, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη.

Η Amazon δήλωσε ότι 300 ηλεκτρικά φορτηγά θα βγουν στους δρόμους στις περιοχές του Μονάχου, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ, στο πλαίσιο μιας παραγγελίας 100.000 οχημάτων που έκανε το 2019 από τη Rivian, στην οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.

Η Rivian και η Amazon θα χρησιμοποιήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο μικρότερο και λεπτότερο βαν από το αντίστοιχο αμερικανικό, ώστε να ταιριάζει καλύτερα στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων.

Η Amazon σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση του στόλου της στην Ευρώπη, με 400 εκατ. ευρώ από αυτά να διατίθενται στη Γερμανία.

Η Amazon άρχισε να χρησιμοποιεί τα φορτηγάκια Rivian στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι και τώρα διαθέτει περισσότερα από 3.000 φορτηγά που παραδίδουν πακέτα σε περισσότερες από 500 πόλεις και περιοχές των ΗΠΑ. Στόχος της είναι να έχει 100.000 οχήματα Rivian στο στόλο της παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ