Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωζώνη: Το ηθικό των επενδυτών αυξήθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο

Το ηθικό των επενδυτών στην Ευρωζώνη αυξήθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, έπειτα από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης, καθώς ο πληθωρισμός έχει χάσει μέρος της εκρηκτικής του δύναμης, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις για μόνιμη αλλαγή του κλίματος, σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το Reuters.

Ο δείκτης της Sentix για την Ευρωζώνη αυξήθηκε στις -18,9 μονάδες τον Αύγουστο από -22,5 τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για περαιτέρω πτώση στο -24,3.

Ο «Γερμανός ασθενής»

Ειδικά η Γερμανία έχει γίνει  «ο άρρωστος άνθρωπος» της Eυρωζώνης και επιβαρύνει σημαντικά την περιοχή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix Patrick Hussy, με το ηθικό των επενδυτών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2022.

►Διαβάστε επίσης: Νέα «σφαλιάρα» για Γερμανία: Περαιτέρω πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

Ο υποδείκτης για τις μελλοντικές προσδοκίες στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 7,3 μονάδες στο -17,3, γεγονός που ο Hussy απέδωσε σε χαλάρωση του αναμενόμενου ρυθμού επιδείνωσης και όχι σε θετικό κλίμα.

Η «πιο επιεικής άποψη» για τους επόμενους έξι μήνες οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές βλέπουν πως το ζήτημα του πληθωρισμού χάνει μέρος της εκρηκτικής του δύναμης, δήλωσε ο Hussy, αν και δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Η οικονομία της ευρωζώνης παραμένει σε κατάσταση ύφεσης. Επομένως, δεν μπορεί να υπάρχει καμία χαρά για αυτή την εξέλιξη», δήλωσε.

Η δημοσκόπηση σε 1.202 επενδυτές διεξήχθη μεταξύ 3-5 Αυγούστου, σύμφωνα με την Sentix.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ