Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αύξηση 3,9% στις ενάρξεις κατοικιών τον Ιούλιο

Ο περιορισμένος αριθμός υφιστάμενων κατοικιών στη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ ώθησε περισσότερους αγοραστές σε νεόδμητα, με τους κατασκευαστές κατοικιών να αυξάνουν τη δραστηριότητά τους τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, η κατασκευή κατοικιών ήταν αυξημένη κατά 3,9% τον περασμένο μήνα, με τις λεγόμενες ενάρξεις κατοικιών να ανέρχονται στα 1,45 εκατομμύρια από τα 1,4 εκατ. του Ιουνίου.

Παράλληλα, οι οικοδομικές άδειες, μία ένδειξη της μελλοντικής κατασκευαστικής δραστηριότητας, αυξήθηκαν κατά 0,1% στις 1,44 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με Marketwatch, το έντονο ενδιαφέρον για σπίτια έδωσε ώθηση στους κατασκευαστές, καθώς οι αγοραστές βρίσκονται αντιμέτωποι με έλλειψη επιλογών στη δευτερογενή αγορά, μεταχειρισμένων κατοικιών.

Ωστόσο, με τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων να παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αυτό θα μπορούσε να περιορίσει περαιτέρω τη ζήτηση για κατοικίες και να αποτυπωθεί στην αγορά τους επόμενους μήνες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα