Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Σε υψηλό 10ετίας οι αποδόσεις των ομολόγων - Στο 2,78% των 10ετών

Σε υψηλό επίπεδο 10ετίας και πλέον αυξήθηκε η απόδοση των γερμανικών ομολόγων σήμερα καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι τα ομόλογα της ΕΚΤ θα μείνουν αυξημένα για μεγαλύτερο διάστημα.  

Η απόδοση των 10ετών τίτλων αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 2,78%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2011 μετά το χθεσινό αυστηρό μήνυμα της Fed και τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η Fed χθες και η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) σήμερα άφησαν αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά τόνισαν ότι θα παραμείνουν σε περιοριστικό επίπεδο. Οι ανακοινώσεις τους είχαν αντίκτυπο στην Ευρωζώνη, όπου οι αγορές χρήματος αναμένουν μόνο δύο μικρές μειώσεις επιτοκίων – 25 μονάδων βάσης η κάθε μία – το 2024.

Επιτόκια πάνω από 3% την επόμενη διετία

Τα ομόλογα με τις μεγαλύτερες διάρκειες πλήγηκαν περισσότερο από το selloff στην Ευρώπη, με τον Rieger να σημειώνει ότι οι επενδυτές μπορεί να επιτύχουν αποδόσεις χωρίς κίνδυνο της τάξης του 4% στις μικρότερες διάρκειες.

Η αγορά περιμένει ότι το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ, που σήμερα είναι 4%, θα παραμείνει πάνω από το 3% τα επόμενα δύο χρόνια, μία τεράστια αλλαγή σε σχέση με την πολύ χαλαρή πολιτική των προηγούμενων ετών.

Με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ