Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Societe Generale:Η S&P θα δώσει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα - Ακολουθεί και η Fitch

Ήγγικεν, επιτέλους, η ώρα ώστε ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor’s να αναβαθμίσει το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, αναφέρει σε πρόσφατο report της η γαλλική τράπεζα Societe Generale ενόψει και της αξιολόγηση της χώρας μας την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023.

Όπως επισημαίνει, «Η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Πιστεύουμε ότι είναι καιρός η S&P θα αναβαθμίσει επιτέλους την Ελλάδα σε BBB-stable. Η χώρα έχει εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ενώ η δημοσιονομική θέση της έχει βελτιωθεί σημαντικά από το 2016. Με δάνεια χαμηλού κόστους από την ΕΕ, οι πληρωμές τόκων της χώρας είναι χαμηλότερες από τις πληρωμές της Ιταλίας, παρά τον υψηλό λόγο χρέους προς ΑΕΠ. 

Οι εκλογές και η νίκη της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας έχουν σχεδόν διασφαλίσει τη συνέχεια της πολιτικής και έκτοτε έχει προεξοφληθεί η αναβάθμιση της αξιολόγησης». Πάντως, όπως επισημαίνει η Societe Generale, με το ελληνικό 10ετές να τυγχάνει διαπραγμάτευσης ήδη 42 μ.β. λιγότερο από το ιταλικό δεκαετές, πιστεύουμε ότι υπάρχει σχετικά μικρή πιθανότητα για περαιτέρω ράλι».

Τέλος να σημειωθεί πως, ο γαλλικός οίκος δεν περιορίζεται μόνο στη σημερινή αξιολόγηση, αναμένοντας μια ακόμη άκρως θετική εξέλιξη για το ελληνικό αξιόχρεο την 1η Δεκεμβρίου από τη Fitch

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ