Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πορτογαλία: Απεργία στο Δημόσιο με αίτημα αυξήσεις μισθών - Κατηγορούν την κυβέρνηση για φτωχοποίηση

Πηγή: AP

Η συλλογή απορριμμάτων, η λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων γίνονται με προβλήματα σήμερα στην Πορτογαλία λόγω της 24ωρης απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων με αίτημα αυξήσεις μισθών, σύμφωνα με τα συνδικάτα.

“Προβλέπουμε μεγάλη συμμετοχή, με προβλήματα ή την αναστολή της λειτουργίας διάφορων υπηρεσιών”, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο συντονιστής του Κοινού Μετώπου Συνδικάτων Δημόσιας Διοίκησης, ο Σεμπαστιάο Σαντάνα.

Οι απεργοί διαμαρτύρονται κυρίως “κατά της πολιτικής φτωχοποίησης” που ακολουθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση με τη “συνενοχή” των δεξιών κομμάτων, διευκρίνισε το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

Οι απεργοί ζητούν μισθολογικές αυξήσεις προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν “τη βίαιη αύξηση του κόστους ζωής” και τις απώλειες στην αγοραστική τους δύναμη.

Η κυβέρνηση, η οποία παρουσίασε στις αρχές του μήνα τον προϋπολογισμό της για το 2024, προβλέπει αυξήσεις μεταξύ του 3% και του 6,8% για τους δημόσιους υπαλλήλους.

“Η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί κανέναν εργαζόμενο”, εκτίμησε ο Σαντάνα, την ώρα που το συνδικάτο ζητεί αυξήσεις τουλάχιστον 15%, κατά 150 ευρώ κατ΄ελάχιστο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ