Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οι προβλέψεις της UBS για το 2024 - Βλέπει άνοδο για μετοχές και ομόλογα

Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί αλλά θα παραμείνει θετική το 2024, η ευρωπαϊκή ανάπτυξη θα παραμείνει υποτονική και στην Κίνα θα είναι χαμηλότερη αλλά «δυνητικά υψηλότερης ποιότητας», εκτιμά η UBS για το επόμενο έτος.

Το βασικό σενάριο της UBS για το 2024 προβλέπει ότι τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα θα έχουν θετικές αποδόσεις, καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, η μείωση του πληθωρισμού και οι χαμηλότερες προσδοκίες για τα επιτόκια οδηγούν τις αποδόσεις προς τα κάτω, γεγονός που θα πρέπει να στηρίξει τις μετοχές.

Η απουσία σοβαρής ύφεσης στις ΗΠΑ σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους, τονίζει η UBS.

Το σενάριο αυτό βλέπει τον S&P500 στις 4.700 μονάδες στο τέλος του έτους, από 4.502 που ήταν στο κλείσιμο της Τετάρτης, την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο 3,5% - ήταν στο 4,506% την Πέμπτη - και το ευρώ στο 1,12 δολάριο, από 1,085 δολάρια χθες.

«Οδηγός» η γεωπολιτική

Επιπλέον, η UBS αναμένει ότι η γεωπολιτική θα παίξει υπέρμετρο ρόλο το 2024.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι συνεχιζόμενοι πόλεμοι Ισραήλ-Χαμάς και Ρωσίας-Ουκρανίας και η αντιπαλότητα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για εξάρσεις μεταβλητότητας λόγω πολιτικής και να εξετάσουν το ενδεχόμενο αντιστάθμισης κινδύνου», τονίζει η UBS.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ