Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς: Κερδίζει 10,95 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα - Πώς τα ξοδεύει

Πηγή: AP

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, κερδίζει την ημέρα τρεις και τέσσερις φορές παραπάνω χρήματα από όσα ο μέσος άνθρωπος σε όλη του τη ζωή, ο οποίος βγάζει περίπου 2,7 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πηγές διαφέρουν ως προς το ακριβές ποσό. Μία εκτιμά τα ημερήσια κέρδη του Γκέιτς σε 10,95 εκατομμύρια δολάρια - περίπου 117 δολάρια ανά δευτερόλεπτο. Μία άλλη ...χαμηλώνει τον πήχη στα 7,6 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα ή 319.635 δολάρια την ώρα.

Διαβάστε επίσης: Μπιλ Γκέιτς: Οι 5 εταιρείες που του δίνουν 400 εκατ. δολ. ετησίως από μερίσματα

Αν και ο Γκέιτς είναι περισσότερο γνωστός ως ο εγκέφαλος πίσω από τη Microsoft, έχει συγκεντρώσει μια περιουσία πέρα από την αξία των μετοχών του στην εταιρεία. Από τότε που ο Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ίδρυσαν τη Microsoft το 1975, η εταιρεία έχει κυριαρχήσει στις τεχνολογικές αγορές, επιτυγχάνοντας κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το 2019. Πηγές αναφέρουν ότι μόνο το 12,5% της καθαρής περιουσίας του Γκέιτς προέρχεται από τη Microsoft.

Ο πλούτος του προέρχεται επίσης από επενδύσεις σε ακίνητα, όπως το Xanadu 2.0 στην Ουάσινγκτον αξίας 127 εκατομμυρίων δολαρίων και το Rancho Paseana στην Καλιφόρνια αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επενδυτική δεινότητα του Γκέιτς επεκτείνεται μέσω της εταιρείας του Cascade, η οποία κατέχει συμμετοχές σε πολυτελή ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

Πώς τα ξοδεύει

Μεγάλο μέρος των εσόδων του Γκέιτς πηγαίνει σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, κυρίως μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

Πηγή: AP

Το 2023, το ίδρυμα δέσμευσε 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ασθενειών και των ανισοτήτων, 15%περισσότερα χρήματα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το ίδρυμα στοχεύει να αυξήσει τις φιλανθρωπίες στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026. Το 2023, ο Γκέιτς επέκτεινε το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο, υποδηλώνοντας μια στρατηγική προσέγγιση στη διαχείριση του πλούτου του. Απέκτησε μερίδιο 3,76% στην Heineken Holding NV, αξίας περίπου 939,87 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γκέιτς έχει επίσης επενδύσει σε αγροτικές εκτάσεις, κατέχοντας περίπου 242.000 στρέμματα ή περίπου το 0,03% του συνόλου των αγροτικών εκτάσεων των ΗΠΑ

Με πληροφορίες από Benzinga

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ