Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Shein: Συνεργάτης της αποκαλύπτει το... επτασφράγιστο μυστικό - Πόσα κερδίζει η εταιρεία;

Λίγα είναι γνωστά για το πόσα έσοδα αντλεί η Shein ή πόσο κερδοφόρα είναι. Ωστόσο, οι πωλήσεις της fast fashion εταιρείας είναι «πολύ περισσότερες» από τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια που φέρεται να πετυχαίνει ετησίως, δήλωσε τη Δευτέρα ένας από τους βασικούς συνεργάτες της.

«Η Shein είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος λιανοπωλητής μόδας στον κόσμο, αν όχι ο μεγαλύτερος», δήλωσε ο Τζέιμι Σάτλερ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής εταιρείας διαχείρισης εμπορικών σημάτων Authentic Brands Group, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο συνέδριο ICR στο Ορλάντο.

Διαβάστε επίσης: Fast fashion: Πώς η Shein ξεπέρασε Zara - H&M και οδηγεί την κούρσα

«Υπάρχουν αναφορές για 30 δισεκατομμύρια, 40 δισεκατομμύρια; 35 δισεκατομμύρια; Δεν πρόκειται να σας πω τι ακριβώς κάνουν, αλλά μπορώ να σας πω ότι είναι πολύ περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Σάλτερ αναφερόμενος στις ετήσιες πωλήσεις της Shein. 

Ως ιδιωτική εταιρεία, η Shein δεν δημοσιοποιεί τα οικονομικά της στοιχεία. Ωστόσο, μπορεί σύντομα να αναγκαστεί να το κάνει, αφού κατέθεσε εμπιστευτικά αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Σάλτερ είναι εξοικειωμένος με τα οικονομικά στοιχεία της Shein λόγω της συνεργασίας που σύναψε με την εταιρεία το περασμένο καλοκαίρι. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Shein απέκτησε περίπου το ένα τρίτο της Sparc Group, μιας κοινοπραξίας που περιλαμβάνει την Authentic και τη Simon Property Group.  Η Sparc πήρε μειοψηφικό μερίδιο στη Shein.

Η Sparc είναι ο διαχειριστής της Forever 21, η οποία ανήκει στην Authentic. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Shein άρχισε να πωλεί μια σειρά ρούχων που έχουν κοινή επωνυμία με το Forever 21 και φιλοξενεί pop-up εκδηλώσεις στα πολλά καταστήματα σε εμπορικά κέντρα.

«Αφού δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε, ας συνεργαστούμε μαζί τους»

«Ο συνεργάτης μου, (ο διευθύνων σύμβουλος της Simon Property Group, David Simon), με ρώτησε "Γιατί συνεργάζεστε με τη Shein; Πιστεύεις ότι είναι η σωστή απόφαση;" και απάντησα, "David, είναι η σωστή απόφαση, δεν μπορούμε να τους νικήσουμε. Η αλυσίδα εφοδιασμού τους είναι πολύ καλή. Πρέπει να συνεργαστούμε μαζί τους". Έτσι, είπα, "Ας πάμε να συνεργαστούμε με αυτούς τους τύπους"».

Ο Σάλτερ δήλωσε ότι η συνεργασία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. «Βγαίνουμε ραντεβού αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.
«Έχεις να κάνεις με κάποιους ανθρώπους που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα με εμάς, έχουν διαφορετικούς κανόνες και ο παράγοντας εμπιστοσύνη χρειάζεται χρόνο. Δεν μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι κάποιον μέσα σε 15 λεπτά. Πρέπει να κερδίσεις αυτή την εμπιστοσύνη.... Είναι μια δουλειά σε εξέλιξη», τόνισε.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ