Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ελον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Ποιος τον ξεπέρασε

Πηγή: AP

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο Γάλλος μεγιστάνας που διευθύνει τον κορυφαίο όμιλο ειδών πολυτελείας, LVMH, ξεπέρασε τον Ελον Μασκ και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, σε πραγματικό χρόνο.

Η καθαρή αξία του Αρνό εκτινάχθηκε στα 207,8 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, ξεπερνώντας τα 204,5 δισεκατομμύρια δολάρια του Μασκ.

Η Tesla, η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Μασκ, είδε τη μετοχή της να πέφτει 13% την Πέμπτη, χάνοντας πάνω από 18 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή του αξία. Την ίδια ημέρα, οι μετοχές της LVMH εκτινάχθηκαν πάνω από 13%.

Διαβάστε επίσης: Κατά 1,5 τρισ. δολάρια πλουσιότεροι οι δισεκατομμυριούχοι το 2023

Η κεφαλαιοποίηση του γαλλικού ομίλου έφτασε τα 388,8 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με της Tesla που ανέρχεται σε 586,14 δισ. δολάρια, αναφέρει το δημοσίευμα του Forbes.

Ο «μαέστρος» Μπερνάρ Αρνό

Τον Απρίλιο, η LVMH έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπέρασε τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποτίμηση αγοράς, μια απόδειξη ότι η γοητεία της πολυτέλειας δεν χάνεται, ακόμα και σε ταραγμένους οικονομικούς καιρούς.

Η πρώτη φορά που ο Αρνό κατέκτησε την κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων ήταν τον Δεκέμβριο του 2022.

Η εξαγορά της Tiffany & Co. από την LVMH για σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 θεωρείται η μεγαλύτερη εξαγορά μάρκας πολυτελείας που έγινε ποτέ.

Επιπλέον, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων με την ονομασία Aglaé Ventures, η οποία υποστηρίζεται από την εταιρεία χαρτοφυλακίου Agache του Αρνό, επενδύει σε επιχειρήσεις όπως το Netflix και τη ByteDance - η μητρική εταιρεία του TikTok.

Πέρα από τις επιχειρήσεις, ο Αρνό είναι παθιασμένος συλλέκτης έργων τέχνης, και στην προσωπική του συλλογή βρίσκονται έργα των Picasso, Matisse και Mondrian.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ