Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ryanair: Μειώνει τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη της - Οι κενές θέσεις την υποχρεώνουν να ρίξει τις τιμές

Περιόρισε την πρόβλεψή της η Ryanair για τα κέρδη της για το έτος έως το τέλος Μαρτίου, αφού ορισμένοι διαδικτυακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες σταμάτησαν να πωλούν τις πτήσεις της τον Δεκέμβριο.

Οι κενές θέσεις ανάγκασαν την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία low cost να μειώσει τις τιμές στα εισιτήρια για να γεμίσει τα αεροπλάνα.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, με βάση τον αριθμό των επιβατών, δήλωσε ότι αναμένει κέρδη μετά από φόρους μεταξύ 1,85 και 1,95 δισ. ευρώ (2 δισ. έως 2,1 δισ. δολάρια) για το έτος έως το τέλος Μαρτίου, μειωμένα σε σχέση με την πρόβλεψή της του Νοεμβρίου για 1,85 δισ. έως 2,05 δισ. ευρώ.

Αυτό θα ξεπερνούσε το προηγούμενο ρεκόρ ετήσιων κερδών μετά από φόρους ύψους 1,45 δισ. ευρώ το 2018.

«Ενώ η κίνηση και οι ναύλοι ήταν μπροστά από το προηγούμενο έτος, κοντά στα Χριστούγεννα/Νέο Έτος. οι φόρτοι και οι αποδόσεις ήταν πιο ήπιες από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, καθώς η Ryanair μείωσε τις τιμές ως απάντηση στην ξαφνική (αλλά ευπρόσδεκτη) αφαίρεση των πτήσεων από τους ιστότοπους OTA (online ταξιδιωτικοί πράκτορες) Pirate στις αρχές Δεκεμβρίου», ανέφερε η Ryanair σε ανακοίνωσή της.

Ορισμένοι διαδικτυακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, τους οποίους η Ryanair κατηγόρησε ότι προσθέτουν παράνομες επιπλέον χρεώσεις, σταμάτησαν τον Δεκέμβριο να πωλούν πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας μετά από μια σειρά δικαστικών υποθέσεων που ανέλαβε η Ryanair.

Η Ryanair δήλωσε ότι η ξαφνική απόφαση θα μπορούσε να έχει κάποιο αντίκτυπο στις αποδόσεις ανά επιβάτη τους πρώτους τρεις μήνες του 2024.

Ο οικονομικός διευθυντής Neil Sorahan δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ότι ο αντίκτυπος της κίνησης των ταξιδιωτικών πρακτόρων έχει ήδη αρχίσει να «ξεφουσκώνει».

Η πρωτοπόρος εταιρεία χαμηλού κόστους κέρδισε 15 εκατ. ευρώ τους τρεις μήνες έως το τέλος Δεκεμβρίου, το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, χαμηλότερα από τα 49 εκατ. ευρώ που προέβλεπε δημοσκόπηση της εταιρείας μεταξύ αναλυτών.Η κίνηση την περίοδο αυτή αυξήθηκε κατά 7% σε 41,4 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ οι μέσοι ναύλοι ήταν 13% υψηλότεροι από πέρυσι, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ