Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

UniCredit: Αυξάνει τα μπόνους κατά 16% μετά τη χρονιά ρεκόρ - Κερδισμένοι και οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι

Η UniCredit είναι έτοιμη να αυξήσει τα μπόνους για το 2023 κατά περίπου 16%, μετά τα κέρδη ρεκόρ που κατέγραψε και το άλμα στις αποδόσεις των μετόχων. Οι αυξήσεις ανά δικαιούχο θα κυμανθούν μεταξύ 9% και 27%, ανάλογα με τη χώρα, τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων και τις σχετικές επιδόσεις.

Οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι μπορούν να αναμένουν μεγαλύτερα κέρδη από τα ανώτατα στελέχη, στο πλαίσιο της δέσμευσης της τράπεζας να ανταμείψει το προσωπικό της πρώτης γραμμής, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Διαβάστε επίσης: UniCredit: Ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου τρεις φορές πάνω από τις προβλέψεις

Ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Orcel επιδιώκει να ανταμείψει τους εργαζόμενους και να διατηρήσει τα ταλέντα μετά από μια χρονιά που είδε τις μετοχές της τράπεζας σχεδόν να διπλασιάζουν την αξία τους.

Ο Orcel, ο οποίος κατέχει τα ηνία εδώ και τρία χρόνια, έχει μειώσει τη γραφειοκρατία, έχει κλείσει αδύναμους επιχειρηματικούς κλάδους και έχει μεταφέρει πόρους σε πιο κερδοφόρους τομείς. Η τράπεζα ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αυξάνει τις αποδόσεις των μετόχων από τα κέρδη του 2023 στα 8,6 δισ. ευρώ (9,3 δισ. δολάρια).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επενδυτικές τράπεζες, όπως οι Deutsche Bank AG, UBS Group AG, Societe Generale SA, σχεδιάζουν να μειώσουν τα μπόνους που θα καταβάλουν για το 2023, έπειτα από ένα δύσκολο έτος.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ