Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Η Morgan Stanley περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη διαχείριση πλούτου

Η Morgan Stanley σχεδιάζει να περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη μονάδα διαχείρισης πλούτου, η πρώτη τέτοια κίνηση υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Τεντ Πικ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία πριν από έξι εβδομάδες.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν λιγότερο από το 1% των εργαζομένων στον τομέα διαχείρισης πλούτου, όπου απασχολούνται περίπου 40.000 εργαζομένους και αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα της εταιρείας.

Τα έσοδα της Morgan Stanley από τη διαχείριση πλούτου παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα το τέταρτο τρίμηνο, στα 6,65 δισ. δολάρια, έναντι 6,63 δισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Αν και οι ελπίδες για ήπια προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, οι εταιρείες της Wall Street συνεχίζουν τις προσπάθειες περιορισμού του κόστους, εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από την πολυαναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η αμερικανική τράπεζα οδήγησε στην έξοδο περισσότερους από 3.000 εργαζομένους την περασμένη χρονιά, εν μέσω πτώσης των προμηθειών από εξαγορές και συγχωνεύσεις. Η Morgan Stanley θα αρχίσει να ενημερώνει τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Η μετοχή της Morgan Stanley σημείωσε μικρή άνοδο την Τετάρτη. Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 9,9% μέχρι στιγμής το 2024, έναντι κέρδους 4,3% του S&P 500 SPX.

Με πληροφορίες από Bloomberg, marketwatch
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ