Νέα
  • ΓΔ: 1439.66 -0.63%
  • Τζίρος: 96,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Nike: Προχωρά σε 1.600 απολύσεις για να μειώσει τα κόστη

Nike / Πηγή: AP
Nike / Πηγή: AP

Η Nike ανακοίνωσε ότι θα περικόψει περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού της, που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 1.600 θέσεις εργασίας, καθώς η εταιρία αθλητικών ειδών επιδιώκει να μειώσει το κόστος μετά την αποδυνάμωση των κερδών της φέτος.
Οι ανταγωνιστές της, Adidas, Puma και JD Sports, έχουν επίσης προειδοποιήσει για ασθενέστερα κέρδη φέτος, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις μη απαραίτητες δαπάνες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, η Nike είχε ανακοινώσει ένα σχέδιο εξοικονόμησης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τρία χρόνια. Μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει ότι κατά το Γ' τρίμηνο οι απολύσεις εργαζομένων θα κόστιζαν περίπου 400-450 εκατ. δολάρια. 

Διαβάστε επίσης: Adidas και Puma κάνουν βουτιά καθώς η Nike προειδοποιεί για ασθενέστερες πωλήσεις και απολύσεις

Η Nike στις 31 Μαΐου 2023 απασχολούσε περίπου 83.700 υπαλλήλους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εταιρείας.

Η Wall Street Journal, η οποία μετέδωσε πρώτη την είδηση, ανέφερε ότι οι περικοπές αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα Παρασκευή και ότι θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος μέχρι το τέλος του τρέχοντος τριμήνου.

Οι απολύσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν τους εργαζόμενους στα καταστήματα και τα κέντρα διανομής ή εκείνους που ανήκουν στην ομάδα καινοτομίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ