Νέα
  • ΓΔ: 1461.65 +0.95%
  • Τζίρος: 87,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Ξεπέρασε την προ covid εποχή η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο DXB - Πέταξαν 89 εκατ. ταξιδιώτες

Απογειώθηκε... η επιβατική κίνηση το 2023 στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB), τον πιο πολυσύχναστο διεθνή κόμβο στον κόσμο!

Το DXB κατέγραψε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 31,7% πέρυσι στα 86,9 εκατομμύρια ταξιδιώτες, ξεπερνώντας τα προπανδημικά επίπεδα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο φορέας εκμετάλλευσης των αεροδρομίων του Ντουμπάι.

Το ποσοστό αυτό συγκρίνεται με 86,4 εκατομμύρια επιβάτες που πέρασαν από το αεροδρόμιο το 2019, προτού ο COVID-19 καθηλώσει την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.

Το Ντουμπάι, ο μεγαλύτερος τουριστικός και εμπορικός κόμβος στη Μέση Ανατολή, άνοιξε γρήγορα ξανά μετά την πανδημία.

Οι χώρες προορισμού 

Η Ινδία ήταν η κορυφαία χώρα προορισμού από το DXB από πλευράς κίνησης με 11,9 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι, και ακολούθησαν η Σαουδική Αραβία με 6,7 εκατομμύρια, η Βρετανία με 5,9 εκατομμύρια και το Πακιστάν με 4,2 εκατομμύρια.

Ο  φορέας εκμετάλλευσης των αεροδρομίων του Ντουμπάι δήλωσε ότι προβλέπει ότι το DXB θα δεχθεί 88,8 εκατομμύρια επιβάτες το 2024, γεγονός που φέρνει τον κόμβο σε κοντινή απόσταση από το ρεκόρ των 89,1 εκατομμυρίων επιβατών που σημειώθηκε το 2018.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι συνδέεται με 262 προορισμούς σε 104 χώρες μέσω 102 διεθνών αερομεταφορέων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ