Νέα
  • ΓΔ: 1461.65 +0.95%
  • Τζίρος: 87,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Λεμέρ: Το πρόβλημα για την Ευρώπη είναι η ανάπτυξη - Ο πληθωρισμός νικήθηκε

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρουνό Λεμέρ / Πηγή: AP
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μπρουνό Λεμέρ / Πηγή: AP

Η νέα μάχη που έχει μπροστά της η Ευρώπη είναι να θέσει την οικονομία ξανά σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς ο πληθωρισμός έχει νικηθεί, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ.

«Σε μία διετία, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι υπουργοί Οικονομικών κατάφεραν να νικήσουν τον πληθωρισμό», είπε ο Λεμέρ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Εχουμε μπροστά μας μια νέα αποφασιστική μάχη που αφορά την ανάπτυξη. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι η ευρωπαϊκή ανάπτυξη είναι κατά μία μονάδα χαμηλότερη από την αμερικανική. Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ότι οι προοπτικές για την ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι είτε ύφεση είτε στασιμότητα», πρόσθεσε.

Η οικονομία της Ευρωζώνης απέφυγε οριακά την ύφεση στο δ΄ τρίμηνο του 2023 και οι προοπτικές της για το 2024 είναι υποτονικές, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα να «ψαλιδίζει» τις προβλέψεις. Παράλληλα, ο πληθωρισμός, αν και έχει μειωθεί σημαντικά, δεν έχει ακόμη επανέλθει στον στόχο 2% της ΕΚΤ .

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ