Νέα
  • ΓΔ: 1456.86 +0.62%
  • Τζίρος: 109,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Lagarde: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τους μισθούς

Τα τελευταία στοιχεία για τους μισθούς στην Ευρωζώνη είναι καθησυχαστικά, αν και τα πρόσθετα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τις αρχές του 2024 θα παράσχουν επίσης πολύτιμες πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε η πρόεδρος Christine Lagarde.

«Οι αριθμοί για τους μισθούς του τέταρτου τριμήνου είναι προφανώς ενθαρρυντικοί», δήλωσε η ίδια στους δημοσιογράφους στη Γάνδη του Βελγίου, στο πλαίσιο του EUROFI 2024. «Το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι πιο σίγουρο ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού που παρατηρούμε θα είναι βιώσιμη και θα μας οδηγήσει στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν πολλοί τομείς και εργαζόμενοι που καλύπτονται από τις διαπραγματεύσεις που θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2024 και νομίζω ότι οι αριθμοί αυτοί -ιδιαίτερα αν συνεχίσουν να είναι ενθαρρυντικοί- θα είναι σημαντικό να τους αξιολογήσουμε στο μέλλον, προκειμένου να φτάσουμε σε εμπιστοσύνη», επισήμανε.

Ερωτηθείσα εάν η ΕΚΤ θα μπορούσε να κινηθεί πριν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα FED των ΗΠΑ, η Lagarde υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας του θεσμού που διοικεί.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ