Νέα
  • ΓΔ: 1434.75 +1.00%
  • Τζίρος: 53,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση του τραπεζικού δανεισμού τον Ιανουάριο

Επιβράδυνση σημείωσε ο δανεισμός στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Ευρωζώνης τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Τα δάνεια προς τις (μη χρηματοπιστωτικές) επιχειρήσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 0,2% έναντι 0,5% τον Δεκέμβριο, ενώ μειώθηκαν κατά 14 δις. ευρώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των δανείων στα νοικοκυριά μειώθηκε στο 0,3% από 0,4%, ενώ σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο τα δάνεια μειώθηκαν κατά 13 δις. ευρώ.

Η προσφορά χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3), που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και το σύνολο των καταθέσεων, αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 0,1% έναντι 0,2% τον Δεκέμβριο.

Η προσφορά χρήματος με στενή έννοια (Μ1), που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις μίας ημέρας, μειώθηκε 8,6% σε ετήσια βάση έναντι μείωσης 8,5% τον Δεκέμβριο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ