Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωζώνη: Σε υψηλά ενός έτους η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Απρίλιο

Σημαντική αύξηση κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι επιδόσεις του κλάδου των υπηρεσιών υπερίσχυσαν της κάμψης στην μεταποίηση, με τον σύνθετο PMI να τρέχει τον Απρίλιο με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα ενός έτους.

Συγκρεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της HCOB για τη Ευρωζώνη, που καταρτίστηκε από την S&P Global διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2023 και στις 51,7 μονάδες τον Απρίλιο από το 50,3 του Μαρτίου, ξεπερνώντας την προκαταρκτική εκτίμηση που τον τοποθετούσε στις 51,4 μονάδες.

Πρόκειται για τον δεύτερο διαδοχικό μήνα που ο σύνθετος PMI ξεπερνάει το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση

Ο PMI στον κλάδο των υπηρεσιών εκτινάχθηκε στο 53,3 από 51,5, πάνω από την αρχική εκτίμηση του 52,9 και την υψηλότερη ένδειξη από τον περασμένο Μάιο.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ