Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο 7,18% μειώθηκε το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων

Για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου μειώθηκαν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, προσφέροντας ανακούφιση στους αγοραστές κατοικιών και αίροντας τις αιτήσεις για αγορές και αναχρηματοδότηση.

Το επιτόκιο συμβολαίου για ένα σταθερό στεγαστικό δάνειο διάρκειας 30 ετών μειώθηκε κατά 11 μονάδες βάσης την εβδομάδα που έληξε στις 3 Μαΐου στο 7,18%, σύμφωνα με στοιχεία της Mortgage Bankers Association που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Σηματοδοτεί την πρώτη πτώση μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομαδιαίες αυξήσεις που έφεραν το κόστος δανεισμού πολύ πάνω από το 7%.

Η αγορά κατοικίας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα ως προς τα επιτόκια μέρη της οικονομίας. Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, είπε ότι μια αύξηση επιτοκίων ήταν «απίθανη» και τα στοιχεία έδειξαν επιβράδυνση στις μισθοδοσίες και την αύξηση των μισθών.

Η πτώση του κόστους δανεισμού βοήθησε στην ενίσχυση του δείκτη εφαρμογών της Mortgage Bankers Association που περιλαμβάνει αγορές κατοικιών και αναχρηματοδότηση κατά 2,6%. Ο δείκτης αναχρηματοδότησης σημείωσε άνοδο 4,5%.

Ωστόσο, τα ποσοστά παραμένουν υψηλά, υπερδιπλάσια από αυτά που ήταν στο τέλος του 2021 και ένα χαμηλό απόθεμα διατήρησε τις πωλήσεις κατοικιών που ανήκαν στο παρελθόν σε ετήσιο ρυθμό περίπου 4 εκατ. κατοικιών το περασμένο έτος.

Η έρευνα της Mortgage Bankers Association, η οποία διεξάγεται εβδομαδιαία από το 1990, χρησιμοποιεί απαντήσεις από στεγαστικούς τραπεζίτες, εμπορικές τράπεζες και οικονομίες. Τα δεδομένα καλύπτουν περισσότερο από το 75% όλων των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια λιανικής κατοικίας στις ΗΠΑ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ