Νέα
  • ΓΔ: 1418.1 +0.99%
  • Τζίρος: 44,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Επιδείνωση των σχέσεων ΕΕ- Κίνας την επόμενη τριετία βλέπουν CEOs μεγάλων επιχειρήσεων

Επιδείνωση των σχέσεων της Ευρώπης με την Κίνα τα επόμενα χρόνια βλέπει η πλειονότητα των CEOs μεγάλων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, λόγω των προβλημάτων στο εμπόριο και της γεωπολιτικής κατάστασης,

Περίπου το 54% των στελεχών αναμένουν ότι οι σχέσεις Ευρώπης-Κίνας θα επιδεινωθούν τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ μόνο το 7% πιστεύει ότι θα υπάρξει βελτίωση, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το European Round Table for Industry και το Conference Board.

Οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών εταιρειών ανέφεραν ως μεγαλύτερα «αγκάθια» τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, την προσπάθεια μείωσης του κινδύνου από μία εξάρτηση από την Κίνα (de-risking) και τη πλεονάζουσα παραγωγική δυναμικότητα της κινεζικής βιομηχανίας.

Πιο αισιόδοξοι για το επιχειρηματικό περιβάλλον

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι ήταν πιο αισιόδοξοι για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ευρώπη σε σχέση με έξι μήνες πριν, λόγω της βελτίωσης του κλίματος για την πορεία της οικονομίας. Ωστόσο, κατά το μεγαλύτερο μέρος, η αισιοδοξία προήλθε από τις προοπτικές των εταιρειών εκτός Ευρώπης.

«Οι επιχειρηματικοί ηγέτες είναι αισιόδοξοι για τις επενδύσεις και την απασχόληση των εταιρειών τους εκτός Ευρώπης, αλλά εντός Ευρώπης οι προσδοκίες είναι πολύ λιγότερο λαμπρές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της βελγικής εταιρείας χημικών Syensqo και πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας της ΕRΤ.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 3 έως τις 25 Απριλίου μεταξύ 57 μελών της ERT.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ