Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Τι συμβαίνει στην τουρκική οικονομία: Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές αυξάνονται αλλά δεν μπορείς ούτε να... πεθάνεις

Πηγή: AP

Εχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τότε που το τιμόνι της οικονομίας στην Τουρκία ανέλαβε ο Μεχμέτ Σισμέκ με σκοπό να το στρίψει προς την... ορθοδοξία. Η αποστολή ήταν απλή, αλλά όχι εύκολη: να αμφισβητήσει τις πολιτικές του προέδρου Ερντογάν και να σώσει την τουρκική λίρα. Περίπου τέτοια εποχή πέρυσι, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 39,5% και το ευρώ έναντι της λίρας 1/20. Φέτος ο επίσημος πληθωρισμός είναι 7,45% και η ισοτιμία 1/35.

Παρ' όλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ διαβεβαίωσε ότι «τα χειρότερα τελείωσαν» και αναμένει πτώση του πληθωρισμού από τον Ιούνιο. Η πολιτική που εφαρμόζει ο Μεχμέτ Σιμσέκ ένα χρόνο τώρα τυγχάνει αντικρουόμενης κριτικής από τους οικονομολόγους. Από τη μία, ο Timothy Ash καταγράφει θετικές εξελίξεις, όπως η ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη λίρα και η βελτίωση της χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής. Συνδυάζοντας την επισήμανση Σιμσέκ για αυξανόμενο ενδιαφέρον επενδυτών για αγορά τουρκικών περιουσιακών στοιχείων, που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του εγχώριου χρέους, και τους αλλεπάλληλους κανονισμούς για τον έλεγχο των υπερβολικών αυξήσεων των τιμών, συμπεραίνεται ότι η οικονομική πολιτική Σιμσέκ έχει αποφέρει ορισμένα θετικά αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ