Νέα
  • ΓΔ: 1480.23 -0.15%
  • Τζίρος: 74,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο 3,3% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Μάιο πριν από τη συνεδρίαση της Fed το βράδυ

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Μάιο στο 3,3% σε ετήσια βάση από 3,4% τον Απρίλιο και οι τιμές έμειναν στο ίδιο επίπεδο σε μηνιαία βάση έναντι αύξησης 0,3% τον Απρίλιο, στοιχεία που φαίνονται εκ πρώτης όψεως να ενισχύουν το αφήγημα ότι θα συνεχισθεί ο αποπληθωρισμός, κάτι που θα αξιολογηθεί από τους αξιωματούχους της Fed, η οποία θα ανακοινώσει το βράδυ (στις 9 ώρα Ελλάδας) την απόφασή της για τη νομισματική πολιτική. 

Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι η Fed δεν θα μειώσει σήμερα τα επιτόκια, τα οποία διατηρεί στο υψηλό επίπεδο 20ετίας του 5,25% έως 5,5% από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά το ενδιαφέρον στρέφεται στις προβλέψεις των στελεχών της για τις μειώσεις των επιτοκίων που αναμένουν το 2024. 

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν ότι σε ετήσια βάση θα παρέμενε σταθερός στο 3,4% και σε μηνιαία θα σημειωνόταν αύξηση τιμών 0,1% έναντι 0,3% τον Απρίλιο. 

Ο δομικός πληθωρισμός - που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των  τροφίμων και της ενέργειας - οι τιμές σκαρφάλωσαν 0,2% σε σύγκριση με τον Απρίλιο και 3,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, χαμηλότερα και στις δύο περιπτώσεις σε σχέση με τα στοιχεία του Απριλίου και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ