Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά το 2023

Για πρώτη φορά, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες πούλησαν περισσότερα αυτοκίνητα παγκοσμίως από αυτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έκθεση της JATO Dynamics, οι κινεζικές μάρκες πούλησαν 13,4 εκατομμύρια νέα οχήματα το 2023, ενώ οι αμερικανικές εταιρείες αυτοκινήτων πούλησαν περίπου 11,9 εκατομμύρια.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι η Κίνα αυξάνει το μερίδιο αγοράς της στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρασία, ενώ οι πωλήσεις της αυξάνονται και στη Λατινική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Περισσότερα από 17,5 εκατομμύρια συνολικά οχήματα πουλήθηκαν στις αναδυόμενες οικονομίες πέρυσι, περισσότερες από τις συνολικές πωλήσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη.

Η έκθεση της JATO ισχυρίζεται ότι «η αμέλεια των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών, να συγκρατήσουν το κόστος είχε ως αποτέλεσμα σταθερά υψηλές τιμές αυτοκινήτων, κάτι που οδήγησε ακούσια τους καταναλωτές σε πιο προσιτές κινεζικές εναλλακτικές λύσεις». Οι παλαιού τύπου αυτοκινητοβιομηχανίες εκτείνονται σε όλες τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

Παρά την ...προσπέραση στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Κίνα εξακολουθεί να είναι πολύ πίσω από την πρώτη θέση, σύμφωνα με αυτήν την έκθεση. Αυτή ανήκει στην Ιαπωνία, η οποία είδε τις μάρκες της να πουλούν περισσότερα από 23 εκατομμύρια οχήματα το 2023.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ