Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα κάνετε ηλεκτρονικά κατάθεση πινακίδων - Η έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας

Πηγή: Intime

Με ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η υποβολή δήλωσης ακινησίας του οχήματος να μπορεί να γίνεται από τον ιδιοκτήτη, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, ψηφιακά στην ειδική πλατφόρμα «MyCar», την οποία αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η δήλωση περιλαμβάνει τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού και του αριθμού, του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος δεν παραδίδονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αμέσως μετά τη δήλωση, ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος έχει υποχρέωση να αφαιρέσει από το όχημα τις πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας του και να φυλάσσει το όχημα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 45 του ν. 2992/2002 (Α΄ 54).

Προκειμένου να ισχύσει η έκπτωση των τελών κυκλοφορίας, η ακινησία δηλώνεται πριν την έναρξη του έτους που αφορά και ισχύει μέχρι την ανάκλησή της μέσω αίτησης άρσης ακινησίας

Η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων συνοδεύεται από βαριά πρόστιμα για όσους σκεφτούν να κυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό τους. Ετσι, προβλέπεται η επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ σε όσους πιαστούν από την Αστυνομία να κυκλοφορούν το αυτοκίνητό τους ενώ εάν κάνουν δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, τότε το πρόστιμο  φτάνει στις 30.000 ευρώ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου του οχήματος. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ