Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΧΣ: Ο Ιορδάνης Αϊβάζης νέο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής 

ΑΑΔΕ: Νέα υπηρεσία για απόδοση ΑΦΜ στους αιτούντες διεθνή προστασία
Πηγή: Eurokinissi

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργο Ζαββού και ύστερα από πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, διορίζεται ο Ιορδάνης Αϊβάζης ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ο Ι. Αϊβάζης αντικαθιστά την παραιτηθείσα από τις 27 Νοεμβρίου 2020 Μαρίκα Ιωάννου-Φραγκάκη. Σύμφωνα με όσα ορίζονται στη σχετική υπουργική απόφαση, το ύψος της αμοιβής του κ. Αϊβάζη ορίζεται στο ποσό των 140.000 ευρώ με βάση την εισήγηση της επιτροπής επιλογής.

Ο Ι. Αϊβάζης εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις σε ελληνικές και ξένες τράπεζες στην Αθήνα, ενώ διετέλεσε διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών και εκτελεστικός γενικός διευθυντής (Chief Operating Officer) του ΟΤΕ. Μετά την εξαγορά του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom (DT), διετέλεσε εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ και του European Management Board της DT.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της SFS, θυγατρικής της Bain Capital Credit καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΠΕ Α.Ε. διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ειδικών Εκκαθαρίσεων της της Τράπεζας της Ελλάδος. Τον Φεβρουάριο του 2020 παραιτήθηκε από τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ και τον περασμένο Δεκέμβριο επανεκλέχθηκε στη θέση του ανεξάρτητου μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Frigoglass.

Ο Ι. Αϊβάζης αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Αθηνών με πτυχίο στις Οικονομικές Επιστήμες (Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών). Εχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Lancaster(Αγγλία) όπου πήρε πτυχίο στα οικονομικά(Postgraduate Diploma in Economics) και μεταπτυχιακό στο Marketing και Finance

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που συστάθηκε τον Ιούλιο του 2010 ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου,  δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα, ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί αποκλειστικά  βάσει των κανόνων της ιδιωτικής οικονομίας. Ο αμιγώς ιδιωτικός χαρακτήρας του Ταμείου δεν αναιρείται ούτε από την κάλυψη του συνόλου του κεφαλαίου του από το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε από την έκδοση των προβλεπόμενων αποφάσεων του υπουργού Οικονομικών.

Mε βάση το Νόμο 4389/2016 το ΤΧΣ είναι άμεση θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, παρόλο αυτά η διοικητική αυτονομία και η ανεξαρτησία του δεν επηρεάζεται. Ο σκοπός του Ταμείου είναι η συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων θυγατρικών αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, εφόσον λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα κατόπιν άδειας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ