Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Κατσαφάδος: Το στοίχημα είναι η ταχύτητα – Αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους πριν τα τέλη Αυγούστου

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και με την παρουσία των ιδιοκτητών κατοικιών και περιουσιών που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πυρκαγιές, συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Πρέβεζας, Χίου και Ζακύνθου. Τις καταγραφές πραγματοποιούν τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.), τα οποία κινητοποιήθηκαν άμεσα, υπό την εποπτεία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για θέματα Κρατικής Αρωγής, Κώστα Κατσαφάδου.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεργάζονται στενά με τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές, με στόχο την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έναρξη της καταβολής αποζημιώσεων πριν από τα τέλη Αυγούστου.

Ψηφιακή καταγραφή για άμεση ανταπόκριση

Όπως επισημαίνεται, η χρήση ψηφιακών εργαλείων σε συνδυασμό με την παρουσία των ιδιοκτητών καθιστά δυνατή τη σχεδόν άμεση μεταφορά των στοιχείων στην ψηφιακή πλατφόρμα, επιταχύνοντας τη δημιουργία των προσωπικών φακέλων των πληγέντων.

Απολογισμός στην Αχαΐα

Μόνο μέσα σε ένα 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν 47 αυτοψίες στην Π.Ε. Αχαΐας και την Πάτρα:

  • Δήμος Δυτικής Αχαΐας - Κοινότητα Αγίου Στεφάνου: 11 αυτοψίες (1 πράσινο, 9 κίτρινα, 1 κόκκινο)
  • Δήμος Δυτικής Αχαΐας - Κοινότητα Χαϊκαλίου: 5 αυτοψίες (4 κίτρινα, 1 κόκκινο)
  • Δήμος Ερυμάνθου - Κοινότητα Βασιλικού: 6 αυτοψίες (1 πράσινο, 4 κίτρινα, 1 κόκκινο)
  • Δήμος Ερυμάνθου - Κοινότητα Ισώματος: 3 αυτοψίες (όλες κίτρινες)
  • Δήμος Πατρέων - Κοινότητα Βραχναίικων: 16 αυτοψίες (1 πράσινο, 12 κίτρινα, 3 κόκκινα)
  • Δήμος Πατρέων - Κοινότητα Θεριανού: 6 αυτοψίες (1 πράσινο, 4 κίτρινα, 1 κόκκινο)

«Το στοίχημα είναι η ταχύτητα»

«Το στοίχημα είναι η εγρήγορση και η ταχύτητα - και αυτό το κερδίζουμε κάθε μέρα», δήλωσε ο κ. Κατσαφάδος και σημείωσε: «Η κινητοποίηση είναι συνεχής και πολυεπίπεδη. Κλιμάκια της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. βρίσκονται ήδη επί τόπου στις Περιφερειακές Ενότητες όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές τις τελευταίες ημέρες, όπως στην Αχαΐα, τη Χίο, την Πρέβεζα και τη Ζάκυνθο. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πρώτες καταγραφές ξεκίνησαν ακόμα και πριν ολοκληρωθεί η κατάσβεση των πυρκαγιών. Για την αποτελεσματική και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πληγεισών περιοχών, έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι Διευθύνσεις της Δ.Α.Ε.Φ.Κ. πανελλαδικά. Το προσωπικό έχει κατανεμηθεί αναλόγως των αναγκών που διαπιστώνονται σε κάθε περιφέρεια, διασφαλίζοντας την ταχύτερη δυνατή διενέργεια αυτοψιών και καταγραφής ζημιών».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ