Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή με Χίο και Λέσβο – Δωρεάν μεταφορά φορτίων για τις επιχειρήσεις του Έβρου

Πηγή: Eurokinissi

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, εντάσσεται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο για τη χρηματοδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης «Αλεξανδρούπολη – Σίγρι Λέσβου – Μεστά Χίου» με υποχρεωτική στάση στον Πειραιά, συνολικής δημόσιας δαπάνης 12,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που περιλήφθηκε στον πρόσφατο διαγωνισμό για την κάλυψη των λεγόμενων άγονων γραμμών.

Στήριξη της οικονομίας του Έβρου

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση και αναδιάρθρωση της τοπικής οικονομίας του Έβρου, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές, μειώνοντας το μεταφορικό κόστος των επιχειρήσεων.

Η χρηματοδότηση καλύπτει την εκτέλεση ενός εβδομαδιαίου δρομολογίου για τρία χρόνια από φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο, με δωρεάν μεταφορά φορτίων επιχειρήσεων του Έβρου και δέσμευση 2.000 τ.μ. ανά δρομολόγιο για τα δωρεάν φορτία, έως 12 ώρες πριν τον απόπλου (περίπου 70 φορτηγά).

Η πράξη είχε ήδη ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ